Treningshelg

Da jeg hørte Siv skulle til Hønefoss denne helgen for å holde kurs tenkte jeg at det var viktig å smi mens hjernet var varmt. Jeg brukte mine små grå og kom opp med en finurlig plan på hvordan jeg kunne lokke henne til meg etter kurskveldene, slik at jeg både kunne kose meg med det hyggelige selskapet- men ikke minst også få trent med to årvåkne øyne på meg til enhver tid!
Planen ble iverksatt etter alle kunstens regler, og vips (ja han var forsåvidt også med) kom Siv på fredags kveld.

Først ble det trening i hundeparken, og Wow for en trening det ble. Jeg ELSKER Siv! Jeg ELSKER å få direkte tilbakemeldinger, tips/råd som gjør at det går opp et lys for meg (som jeg aldri hadde kommet til å tenke på selv) samt det at noen tar meg på fersken og ARRESTERER MEG PÅ DET når jeg prøver meg på juks og fanteri!! 😉
Vi fikk hjelp med Ruta, det momentet som fremdeles skaper desidert mest hodebry, gikk en konkurransemessig kjede og fikk til slutt en utrolig artig utfordring. Dere vet hvordan det gjerne ser ut når man er ferdig med å trene? Det ligger neseprøver strødd rundt omkring, en rute og noen kjegler står gjerne framme. En stol eller tre står litt spredd utover treningsplassen og et hoppehinder står midt i alt rotet. Ja og så alle lekene da… med Siv tilstede ser det ofte ut som om det har regnet leker!! Vel, med alle disse forstyrrelsene ute fikk jeg spørsmål om jeg tok en utfordring, og litt nølende svarte jeg ja… For jeg kjenner jo lusa på gangen. Siv har det alltid med på puche meg ganske grådig, dra meg ut av komfortsonen min. Det er jo selvfølgelig vel og bra det, men jeg skal ikke nekte for at det noen ganger gjør litt vondt 😉

Vel, uansett: jeg ytret et litt usikkert og forsiktig Jaaaaa (??!?).. Og det var startskuddet, da var Siv igang!
«Du ser de to apportene der borte? De skal Ember hente og du har ikke lov til å rikke deg fra det punktet du står på nå». Jeg lot blikket gli over treningsplassen, og tror dere ikke det faktisk lå to apporter, fra apportdirigeringen, laaangt utpå plassen. Skulle Ember hente disse måtte han først løpe gjennom en rute, tråkke over en hel haug av leker, passere en kjegle eller to før han kom fram. Og så uten å ha sett at jeg hadde hevet de først!
Denne første oppgaven gikk egentlig ganske greit takket være den lille jakttreningen jeg har lagt ned. Vi har både utsendinger og dirigeringer så apportene kom ganske greit inn. Meeennn, dette var tydeligvis bare startskuddet! Vi fikk fler og fler oppgaver og jeg må bare si at Siv har en fantasi av de sjeldne. En av oppgavene bestod blandt annet av å sende han til en spesifikk kjegle- som selvfølgelig ikke var den nærmeste men den allllller lengst bort, videre rundt en stol- på heelt andre enden av lokalet, kommandere dekk på veien inn til meg igjen og gjøre et avstandsskifte før han fikk komme inn i utgangsstilling. Phu… Og slik fortsatte oppgavene.
Det var UTROLIG KULT!!! Finnes det en bedre måte å gereralisere signalene og sikkre seg at hunden virkelig har forstått hva de oppgavene du gir går ut på? Og det hele ble gjort som en artig lek! Vi brukte lang tid på noen av oppgavene, men fikk de til til slutt. NESTEN alt var lov, jeg kunne belønne så mye jeg ville underveis, stoppe hunden-dirigere på nytt og bruke alle de signalene han kan… ja om han måtte rygges inn til kjegla spilte det ingen rolle bare han kom seg dit! Det ENESTE som var strengt forbudt var å gjøre det lettere for megselv ved å bevege meg rundt på treningsplassen. Jeg MÅTTE stå på det tildelte punktet 😉 Denne leken skal jeg jammen meg leke mer!!!

Når vi kom hjem fra hundeparken var det tid for mat, vin, skravling, vin, vin, tøys og tull, vin, musikk, vin, vin og så senga. Jeg som vanligvis er ganske kjedelig fikk bevist at også jeg kan være helt om natten og helt om dagen, for til tross for at jeg måtte stirre leeeenge rett i taket når jeg gikk og la meg kl 0200 så var jeg jammen meg oppe kl 0630 for å trene mer hund!

Viiiiiin

Vi fikk skviset inn halvannen times trening på lørdagen før Siv måtte avgårde for å holde kurs, igjen ble det noen supre økter. Vi jobbet videre med ruta, tok fram apportdirigeringen igjen (denne har ligget en stund på hylle), trente FVF og avsluttet det hele med momenttrening på neddekk. Ember har begynt å ikke legge høyre aldbue helt nedi bakken idet han dekker, noe som kostet oss sure poeng i Hønefoss. I fellesdekken finn vi 0,5 poeng trekk fordi han ikke dekket helt ned og først ETTER AT JEG VAR GODT I SKJUL beveget beinet for å legge seg korrekt. Det samme skjedde i øvelsen innkalling med dekk, og til slutt toppet det seg på avstanden der jeg måtte gi han en dobbeltkommando ned for å sikkre at han ville få gode skifter.
Jeg fikk gode råd, blandt annet å kommandere og VENTE HAN UT, til han ligger tungt før jeg belønner. Denne problematikken har mest sannsynlig med forventning og belønningsplassering å gjøre…. ja så da må vi snu både forventningen og plasseringen. Denne lørdagen måtte jeg vente leeenge før han seg ned i en god posisjon, men allerede ila økten så jeg en liten forskjell.

På ettermiddagen ble det først en liten høneblund, deretter en tur til Sandvika storsenter for å møte familie og etter litt shopping bar turen til Hønefoss for grillfest hos Christine.. En kjempekoselig sammenkomst der jeg fikk hilst- og skravlet med mange kjente jeg ikke har sett på leenge. At jeg i tillegg fikk hilst på Hanna, den nye jaktlabbestjernevalpen til Charlotte, var ekstra artig!! Med et rimelig heftig program de seneste dagene ble det derimot ingen sen fest.
Vel hjemme bar det omtrendt rett i seng før vi var oppe kl 0600 (!!!!!!) for å rekke å trene litt igjen før kursstart til Siv kl 0900. FYTTIKATTA jeg var trøtt!! Jeg skjønner ikke hvordan Siv klarer det. Like blid, oppe omtrent før fuglene..

Denne treningen, søndagen, følte jeg at vi fikk et skikkelig gjennombrudd på ruta! Endelig begynner Ember å søke lenger bak! Endelig er han iferd med å spikre det punktet jeg ønsker!! Etter dette kjørte jeg en kjede før vi avsluttet med momenttrening på neddekket. Også her så jeg klar forbedring, Ember trengte ikke lenger like lang tid for å synke godt og tungt ned med begge aldbuer, og de siste repetiskjonene var bare knall fine! Ikke noe luft under høyre aldbue overhodet! Det er helt klart at de rådene jeg fikk ift dette funker! Her må vi bare fortsette å snu forventning!

Siv filmet kjeden Søndagen, håper å få kloa i den innen rimelig tid for å legge den ut her på den nye bloggen!
Dette har vært en suuuuuuuuuper helg. Jeg sitter strålende blid og glad, superfornøy og kjempemotivert i sofean og skriver dette innlegget!! Nå er det bare å kline til de siste ukene før vi skal til Sverige. Hadde vært så utrolig artig om vi klarte å vise hva vi er gode for!!

7 tanker om “Treningshelg

    • Så hyggelig Tine!! Jeg klarte rett og slett ikke å la være. Hva skulle jeg isåfall gjøre med timene i sofaen? Se på TV funka ikke, så da ble det ny blogg 😉

    • Takk Aase, så snill du er!! 😀
      Nå gleder jeg meg bare til du og Kavring (eller Kirvil- se jeg KAN DET NÅ!!) kommer og trener med oss til sen sommeren/høsten!! 😀

  1. Så mange morsomme generaliseringsøvelser! Bra blogg, som jeg kommer til å følge med argusøyne så jeg får sniki med meg MANGE gode tips:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s