Rekruttsamling med landskamp

Jeg har klødd i fingrene hele denne uken etter å få skrevet denne bloggen, men da uken har blitt tilbragt i Femunden (uten nett såklart) har jeg måttet smøre meg med tolmodighet. Borte bra men hjemme best, ja for her er det fritt for mygg OG INTERNETTOPPKOBLING 🙂

Forrige helg bar det altså avsted til Sverige, på Ember og min sin første rekruttsamling. Alle rekruttene møttes på fredagen, spiste middag og ble bedre kjent før det braket løs lørdag med landskamp mot de svenske rekruttene. Det hele var litt av et arrangement! Anne Lise Ytreberg fungerte som lagleder, og en UTMERKET som sådant! For en helt grønn rekrutt som megselv var det utrolig betryggende å vite jeg var i gode hender. LP regelementet samt selve innholdet i kl1-3 er noe forskjellig i Norge og Sverige, og jeg var derfor litt spent på hvordan dette skulle løse seg. Da jeg skulle gå i kl3, for svenske dommere, var jeg usikker på om jeg skulle få gå etter det norske regelverket- og om de svenske dommerene kjente til dette.. Men Anne Lise ordnet opp og da jeg skjønte jeg kunne dra et lettelsens sukk senket skuldrene seg. Ja jeg følte rett og slett alle rekruttene var i de beste hender!

Som jeg nevnte ovenfor var det virkelig litt av et arrangement!! Stevnet var lagt opp som et mesterskap, slik det blandt annet var i VM, med 2 ringer. Først bar det inn i ring 1- for fellesdekk, før det bar rett over i ring 2- for fellessitt. Transporten mellom ringene gikk meget radig da det hele var taimet perfekt. Det var hverken mulighet til- eller lov til å belønne hunden mellom ringene. Alle i min «pulje» gikk radig etter hverandre, med hundene i posisjon, fra ring1 til ring2. Til tross for at Ember syntes det var fryktelig rart å gjøre fellesøvelsene i to forskjellige ringer (han var sikker på at vi var på vei ut til belønningen idet vi gikk ut av første ring) ble vi tildelt 10 på begge fellesøvelser.
Etter fellesøvelsene bar det, etter kun et fåtall minutter, inn i ring1 igjen for vår del. Ember og jeg var første startende i kl3.
Tilbake i ring1 var rekkefølgen på øvelsene følgende:
FVF: 8
Sitt under marsj: 8,5
Innkalling med dekk: 8
Apport over hinder: 9

Så bar det over til ring2 for siste etappe, nemlig:
Ruta: 6
Metall apport: 10
Neseprøve: 10
Avstandsdirigering: 8.5
Helhet: 8

Ember og jeg var eneste norske rekrutt i kl3 og konkurrerte mot 10 svenske «talanger» i klassen. Det holdt til en 2 plass i klassen, med 274,5 poeng. Slett ikke dårlig det 😉
Vinneren av klassen ble svenske Erika Gull. En vel fortjent seier med et aldeles NYDELIG program! En virkelig fryd for Lpøyet!

Alt i alt kan jeg ikke si annet enn at det var en UTROLIG artig opplevelse å få gå et slikt stevne!! Ember jobbet godt og jeg er kjempefornøyd med innsatsen. Det ENESTE jeg syntes var litt surt var at de to tingene vi har jobbet MYE med i det siste IKKE satt 😦 Det ble 6 på ruta og vi mistet poeng grunnet dårlige neddekker og dobbeltkommandoer på disse (fra utgangsposisjon) i både innkallingen og avstandsdirigeringen. Jaja.. da vet vi hva vi har å jobbe videre med!!

Resterende norske rekrutter gikk alle i elite og landskampen var lagt opp slik at de 5 beste resultatene på hvert lag, på tyvers av klassene, talte. Svenskene ble desverre for sterke for oss denne gang, da resultatene til slutt ble 1389 poeng til Sverige og 1308,50 til Norge. Jaja.. bare VENT til neste år! Da tar vi garantert råtta på dem 😉
Uansett utfall var det utrolig artig å gå en lagkonkurranse da dette er nok en «første» for min del. Man skulle kanskje tro at man følte et litt ekstra press for å prestere, men tro det eller ei.. det var ikke tilfelle. Ikke for egen del i alle fall. Vi ble alle coachet av Anne Lise om å gjøre vårt beste, og at det var bra nok i massevis. Vi fikk beskjed om å «redde» de øvelsene som kunne reddes dersom det skjedde noe uventet, gjennom dobbeltkommandoer eller annet som måtte til.  Det er tross alt bedre med en 6 enn en 0 når alle poenger drar for laget!!!

Og for et lag!! For noen utrolig trivelige, blide og glade, og ikke minst dyktige deltakere!! ALT I ALT VAR DETTE EN UTROLIG ARTIG OPPLEVELSE JEG VIL LEVE LEEENGE PÅ!

Rekruttlaget

Lørdag kveld gikk med til en kjempe spennende forelesning med Thomas Lundin, om hvordan dommere tenker samt bedømmer i store mesterskap. Thomas dømte selv bl.a i VM i Salsburg nå i år og hadde mange MEGET interessante betraktninger, erfaringer og poenger å komme med. Det viser seg at måten vi dømmer på her i norge skiller seg i STOR grad fra måten internasjonale dommere dømmer på. Man skulle kanskje ikke tro at forskjellene var så store, da vårt regelverk er en oversettelse av det originale engelske regelverket fra FCI, men så feil kan man altså ta! Etter denne helgen har jeg lært at til og med svenskene- som er så nærme oss- tolker dette regelverket anderledes enn vi. det florerer altså flere forskjellige oversettelser av det orginale regelverket, og alle tolker det forskjellig! Jaja, mer om det senere dersom noen skulle være interessert!!

Søndagen gikk med til trening, og igjen: FOR en trening. (Ja, dere skjønner sikkert nå at denne helgen var KNALL på alle mulig måter)
Jeg kan ikke få understreket mange nok ganger hvor viktig det er å trene med utdøvere som tenker litt anderledes enn seg selv. Mange kvier seg for dette, men med forskjellige tilnærminger til utfordringer samt det å lese hund på dukker det gjerne opp nye ideer og nye måter å løse flokene på! Denne helgen fikk jeg hjelp til «neddekk-problematikken» samt Ember’s seige «sitter» i mannekengen. Jeg fikk råd av en meget dyktig og erfaren hundetrener, som tenker og trener litt anderledes enn hva jeg selv gjør, og løsningene var geniale!! Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg hadde aldri i livet hadde kommet på disse løsningene selv. Bare disse rådene var verdt hele helgen i seg selv!!
Jeg skal komme tilbake til disse rådene senere, for disse fortjener virkelig en bloggpost for seg selv!

Nå skal jeg derimot komme meg i seng. Etter en helg som denne- og deretter en hel uke på fjellet skal jeg endelig sove en natt i min egen seng!!! Jeg vil derimot benytte anledningen til å anbefale alle som innehar en lidenskap for LP om å søke om rekruttplass! Helgen i Sverige ga mersmak for min del og jeg vil søke om og om igjen, og håpe på plass!
Reglene rundt rekrutt samlingene finner dere på LPnorge, under fanen «rekrutter».

Reklame

3 tanker om “Rekruttsamling med landskamp

  1. Gratulerer Ember og Nina :)) Jeg har også ventet på dette blogginnlegget. SÅ bra at det var akkurat slik du håpet og trudde det kom til å bli 🙂

  2. Hei Nina
    Så bra at du er begynt å blogge igjen 🙂 Skal si dere er flinke 🙂 Håper det er greit at jeg har linket til deg? Moro å følge med på samme rase 😉 Har leita etter blogginnlegget med treningstips, men uten hell. Kommer den? Blir alltid nysgjerrig på nye tips vet du 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s