Influensa- og målsettnings tid!

Det er aldri så dumt at det ikke er godt for NOE! Ja, jeg velger hvertfall å se litt optimistisk på det til tross for at jeg egentlig syntes skikkelig synd på megselv!!! Dette er nemlig den 4 kjedelige, slappe, varme- og kalde dagen i sengen. NÅ VIL JEG BLI FRISK!!!

Oops… tilbake til det positive. Når man ligger slik i sengen får man tid til å tenke. De som kjenner meg vet at jeg da selvfølgelig tenker hund! Jeg tenker på de blogg postene dyktige Maren skrev for en stund siden, de som omhandlet deadlines og delmål! Jeg tenker også at det bare er feigt av meg å skulke unna det å sette seg selv målsetninger for treningen fordi jeg skal ha barn. Slikt blir det ikke god trening av! Den blir planløs og ustrukturert, helt ulikt meg egentlig. Det er jo uansett leeeenge til våkenetter og ammetåke, og det er ikke til å stikke under en stol at vi har en hel masse som må bli bedre, elementer og momenter i treningen jeg må ta tak i før eller senere uansett!

Egentlig gleder jeg meg til å sette igang med momenttrening igjen, shape frem litt ny atferd og deretter sette dette inn i øvelsene. Jeg har nemlig masser av tanker på hva jeg har lyst til å gjøre anderledes, men grunnet stevner og målsetninger knyttet til utholdenhet og konkurransetrening har disse tankene og ideene kommet litt i bakevja.

Noen av de tingene som MÅ bli bedre:

  • Innkomstene/ inn-sittene, både med og uten apporter.

Disse blir rett som det er både grunne og skjeve. Utrolig kjedelig å miste poenger her gang på gang!!
I helgen som var, på stevnet i Fredrikstad, følte jeg at nettopp DETTE var noe av det som manglet. Noe av det som gjorde at vi ikke fikk full pott på metallen og neseprøven. Vi mistet helt sikkert noen poeng i apport dirigeringen også!
Nå er det virkelig på tide å ta tak i dette!
I mine øyne er rette og pene innkomster noe av det som skiller en bra ekvipasje fra en helt «ok» ekvipasje. Når jeg ser en hund som gang på gang ender i en perfekt utgangsstilling blir jeg rå imponert, og NÅ skal dette bli oss!!

  • Fokuset og sinnstemning i Fri ved fot.

En annen ting jeg la merke til i Fredrikstad var både engasjementet og fokuset i fvf.
For det første var han ALTFOR fokusert utover!!
Vi har den seneste tiden jobbet MYE med det å finne rette kjegler- de som står RETT UT FRA MEG samt beinfly ut til disse, uten at jeg har merket at dette har hatt innvirkning på fokus ellers. På stevnet i helgen merket jeg derimot ALTFOR GODT hvordan han nærmest gikk og «tittet /lette» etter kjegler. Dette var ingen god føleles og er noe vi må bli kvitt. Jeg ønsker ikke en hund som «gjeter» kjegler!!

I tillegg til dette utoverrettede fokuset lå han altfor høyt oppe i sinnstemning. I de sideveis forflyttningene støtet han til og med borti hånden min. Dette er noe han aldri har gjort tidligere og noe jeg kommer til å ta tak i først som sist.. hva er det neste: et lite napp i rumpeskinka når vi løper i springmarsj? 😛
Her må jeg altså inn å jobbe med 2 ting: både fokuset med forstyrrende elementer tilstede- OG en roligere sinnstemning!!

Skal bli spennende å se om vi etterhvert klarer å etablere en rolig sinnstemning i fvf.. før den så EKSPLODERER i en utsending til kjegle.. DET hadde vært kult det!! 😀

fvf1

  • Holdter i fvf

Disse MÅ bli både raskere og rettere. Slik som med innkomster/ innsitter er dette en av de tingene man virkelig legger merke til ved en god og gjennomtrent ekvipasje. Det virker som om Ember bruker mye tid på å TENKE før han utfører. Det blir mye «prøving» frem og tilbake før han endelig finner- eller velger den posisjonen han setter seg ned i!! Jeg vil at bevegelsene skal ligge mer i ryggmargen hans!

  • Fokus frem i mannekengen/Z-ruta

Tenk deg at du og hunden beveger dere på helt parallelle linjer til hverandre, slik vi vil at «fri ved fot» skal se ut. Når man utfører momenter i mannekengen vil man at hunden skal holde denne parralelle linjen, utføre momentene parallelt med fartsretningen. Faller rumpa ut- eller inn brytes linjen, momentene blir skjeve, og man vil raskt kunne få trekk.
For å motvirke dette har jeg lenge tenkt  jeg ønsker at hunden fryser/ fokuserer blikket framover i alle momentene i mannekengen. Dette både for å få snorrette momenter og motvirke at hunden snur seg/beveger seg idet du beveger deg bak. Jeg gleder meg skikkelig til å ta tak i dette da det er lenge siden jeg har drevet HELT ny innlæring og shapet fram ny atferd! Tror jammen meg jeg skal legge ut en videosnutt eller to underveis!

  • Avstanden- de låste bakbeina.

Jeg har den seneste tiden sluppet endel opp på kriteriet «HEEELT låste bakbeid» da vi har overtrent både intensiteten i momentene og avstanden han skal kunne gjøre momentene på. En periode syntes han det var vanskelig å utføre momentene når jeg stod på mer enn 10 meter, nå er vi derimot helt oppe i 20-25 meter uten at han blir usikker.
Nå må jeg tilbake til det å finpusse på teknikken- de SKAL være låste.

Når jeg nå vet hva jeg har å ta tak i så var det dette med DEADLINES da!!
Jeg har bestemt meg for å operere med både ukesmål og litt mer langsiktige mål, slik at jeg KOMMER I GANG!
ALLEREDE I LØPET AV FREDAG NESTE UKE skal Ember blandt annet kunne:

Fokusere rett frem- i sittende stilling, uten hjelpebetingelser i form av mat/leke framfor seg. Han skal kunne fokusere frem i 5 sekunder, med meg stående bak han.

Nå håper jeg bare på å bli frisk… slik at jeg får kommet igang!!! 😀

Reklame

3 tanker om “Influensa- og målsettnings tid!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s